Koldhævede boller med kerner, 12 pers.

Der skal bruges:

5 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk groft salt
1 spsk honning eller sukker
200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn o.l)
ca. 400 gram hvedemel
75 gram kerner (fx 3-kornsblandinger, 5-kornsblandinger, græskarkerner og solsikkekerner)

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt salt og honning.
  3. Ælt først grahamsmel og kerner i og dernæst hvedemel lidt af gangen.
  4. Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig og med konsistens som en tyk grød.
  5. Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.
  6. Sæt ovnen på 225 grader.
  7. Slå dejen ned med en ske og læg dejen i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af på en bagerist.

[ Tilbage til oversigt | Log ind ]